| Dificultat:

Fàcil

| Temps:

15 min

| Calories:

| Comensals:

4 comensals

| Curs:

Main Dish

Ingredients necessaris

  • Per l'amanida: 1 escarola petita (també pots fer servir rúcula o mesclum) 2 mandarines (pelades i tallades en rodanxes) 100 g de formatge de cabra (o formatge blau si vols més intensitat) 50 g de nous o ametlles torrades 100 g de quinoa cuinada (opcional per donar-li més consistència) 100 g de pernil salat o pernil dolç (opcional) Sal i pebre al gust
  • Per la vinagreta de mel i mostassa: 3 cullerades d'oli d'oliva extra verge 1 cullerada de vinagre de poma o vinagre balsàmic 1 cullerada de mel 1 culleradeta de mostassa Un polsim de sal i pebre

Indicacions

  • Preparar l'amanida: Rentar i escórrer bé les fulles d’escarola (o altres verdures verdes). Pelar les mandarines i tallar-les a rodanxes. Si utilitzes quinoa, cou-la prèviament segons les instruccions del paquet i refreda. Talla el formatge de cabra a daus petits o esmicolat. Si vols, talla el pernil a tires petites. Barreja tots els ingredients en un bol gran: escarola, mandarines, formatge, fruita seca, pernil (si el vols afegir) i quinoa (si utilitzes).
  • Fer la vinagreta: En un petit bol, barreja l'oli d'oliva, el vinagre, la mel i la mostassa. Afegeix sal i pebre al gust i remena bé fins que la vinagreta estigui ben emulsionada.
  • Montar i servir: Aboca la vinagreta sobre l'ensalada i barreja-ho tot suaument. Serveix immediatament, o deixa reposar uns minuts per deixar que els sabors s'integrin.
Comparteix aquesta recepta

Newsletter

newsletter-ecoebre

No et perdis mai els nostres últims articles, notícies, receptes i ofertes.

Un sabor que parla de la terra

Fruita ecològica, fresca, de qualitat i de proximitat