| Dificultat:
Fàcil
| Temps:
15 min
| Calories:
| Comensals:
4 comensals
| Curs:
Main Dish
Ingredients necessaris
- Per l'amanida: 1 escarola petita (també pots fer servir rúcula o mesclum) 2 mandarines (pelades i tallades en rodanxes) 100 g de formatge de cabra (o formatge blau si vols més intensitat) 50 g de nous o ametlles torrades 100 g de quinoa cuinada (opcional per donar-li més consistència) 100 g de pernil salat o pernil dolç (opcional) Sal i pebre al gust
- Per la vinagreta de mel i mostassa: 3 cullerades d'oli d'oliva extra verge 1 cullerada de vinagre de poma o vinagre balsàmic 1 cullerada de mel 1 culleradeta de mostassa Un polsim de sal i pebre
Indicacions
- Preparar l'amanida: Rentar i escórrer bé les fulles d’escarola (o altres verdures verdes). Pelar les mandarines i tallar-les a rodanxes. Si utilitzes quinoa, cou-la prèviament segons les instruccions del paquet i refreda. Talla el formatge de cabra a daus petits o esmicolat. Si vols, talla el pernil a tires petites. Barreja tots els ingredients en un bol gran: escarola, mandarines, formatge, fruita seca, pernil (si el vols afegir) i quinoa (si utilitzes).
- Fer la vinagreta: En un petit bol, barreja l'oli d'oliva, el vinagre, la mel i la mostassa. Afegeix sal i pebre al gust i remena bé fins que la vinagreta estigui ben emulsionada.
- Montar i servir: Aboca la vinagreta sobre l'ensalada i barreja-ho tot suaument. Serveix immediatament, o deixa reposar uns minuts per deixar que els sabors s'integrin.
Newsletter
No et perdis mai els nostres últims articles, notícies, receptes i ofertes.