| Dificultat:

Fàcil

| Temps:

35-40 min

| Calories:

180-200kcal

| Comensals:

4 comensals

| Curs:

Breakfast

Ingredients necessaris

  • Per la base de la massa de full: 1 làmina de massa de full vegana (s’ha de comprovar que no conté ingredients d'origen animal)
  • Per la crema de taronja: 2 taronges (ratlladura i suc) 200 ml de llet d’ametlles o llet vegetal al gust 3 cullerades soperes de sucre moreno o sucre de coco 2 cullerades de farina de blat de moro (maizena) per espessir la crema 1/2 culleradeta de cúrcuma (opcional, per afegir color i un toc de sabor) 1/2 culleradeta d’essència de vainilla (opcional) Un polsim de sal
  • Per la decoració: Raspadura de taronja o pell de taronja caramel·litzada Fruits secs (pistatxos, ametlles, etc.) o fruites fresques per decorar

Indicacions

  • 1- Preparar la crema de taronja: En un cassó petit, afegeix la llet vegetal, el sucre, la ratlladura i el suc de les taronges. Porta a ebullició a foc mitjà, remenant constantment perquè no s'enganxi. En un bol petit, dissol la farina de blat de moro amb una mica d’aigua freda fins que no quedin grumolls. Afegeix aquesta mescla a la llet calenta i continua remenant fins que espesseixi. Deixa que la crema bulli a foc lent uns 2-3 minuts més fins que tingui una textura suau i espesa. Si vols, pots afegir un toc de cúrcuma i vainilla per donar més sabor. Retira del foc i deixa refredar. 2- Preparar la base de la tarta: Precalenta el forn a 180°C (350°F). Estira la massa de full sobre una superfície plana i talla trossos rectangulars o quadrats, segons la mida que vulguis per a les teves tartes. Col·loca les peces de massa en una safata de forn coberta amb paper de forn. Marca una línia al voltant de cada tarta amb un ganivet (sense tallar la massa del tot), deixant un petit marge per la crema. Això ajudarà a que la vora es puffi durant la cocció. Cou la massa en el forn durant 15-18 minuts, o fins que estigui daurada i cruixent. Retira i deixa refredar. 3- Muntar les tartes: Quan la base de la massa s’hagi refredat, omple el centre de cada tarta amb la crema de taronja. Si vols, afegeix un toc extra de crema per sobre. Decora les tartes amb raspadura de taronja o pells de taronja caramel·litzades i alguns fruits secs per un toc cruixent i decoratiu.
Comparteix aquesta recepta

Newsletter

newsletter-ecoebre

No et perdis mai els nostres últims articles, notícies, receptes i ofertes.

Un sabor que parla de la terra

Fruita ecològica, fresca, de qualitat i de proximitat